TUKANG BACA

Selasa, 8 Mac 2011

STEP

okeylah. bangun pagi-pagi terus aku buka laptop. sambil menunggu laptop ni loading. aku berlari-lari menuruni tangga. dan menikmati secawan teh bersama segenggam cornflakes. oh. mungkin bukan segenggam. dua genggam kot. aku pun tak pasti. kerna aku main ambil sahaja dan terus masuk ke dalam mulut. ambil dan masuk. 

kemudian. aku berlari-lari pula naik ke atas. cucuk celcom broadband.dan buka facebook. balas comment ini dan itu. selepas kebosanan. aku mengemaskinikan profile aku. sebab banyak benda yang aku tak sempat lihat. 

alih-alih aku terjumpa pula video clip ini. dipostkan oleh zalikha zainuddin. dia ni kalau apa-apa yang best selalu kongsikan dekat wall faceboookku yang bersarang.

AAA-step

donna asu ga bokura no koto machiukete iru no darou
fuan da yo ne
 dakedo shiranai kara koso jiyuu da ne
kumotta sora
 mirai no jibun no sugata miushinaisou da
demo kienai
 mune no oku ni hikari sasu you ni

machigau koto wa kowai keredo
dare mo ga
 tachiagareru hazu sa

Step Step
 fumidase
kimi dake no
 ashioto wo sekai ni narase
All right
 todoku yo
Yes!
 hajimari wa ima mayotte mo ii
Step Step
 hibikase
atarashii jibun wo
 kono sora ni egake
Right Now
 bokura no
Yes!
 tabitachi da mirai tsukami torou
We gotta go!

Oh!
 mata ashi ga tomaru doko mite mo tashika na saki nado naku
tsumazuita kizu to
 ano hi no misu no tsumikasane de fukaku kakaru misuto
nukedasu ippo wa kimi dake no misshon
 sa susumou sesuji wa bitto
kunou mo kuyou mo nomikomi flow
 ikiteru kagiri wa subete ga hinto
hora, sono uchi hareru sa
 kitto...!

ano hi
 kimi to miageta sora aokute hateshinakatta
genkai to ka
 jibun ga tsukutte ita to kiduita ne
hoo wo tsutau
 namida de tashikameru n da omoi no tsuyosa
yuzurenai ne
 tsumazuita tte hanamezasu basho ga aru

mirai no
 chikamichi wa nai kara
nando mo
 jibun wo shinji ikou

Step Step
 kikasete
kimi dake no
 ashioto wo sekai ni terase
All Right
 tsunagaru!
Yes!
 kagayaita michi wo kakeagaru no sa
Step Step
 kienai
kuyashisa wo
 mioroshite sora wa tsuduku yo
Right Now
 bokura mo
Yes!
 habatakeru yume wo tsubasa ni kae
We gotta try!

dengar punya dengar memang semangat habis. wahh. terus terpikat. terus membalas comment yang memberangsangkan. apa tidaknya. aku bukanlah peminat jepun. kiranya dakyah si zalikha zainuddin ini berjayalah juga ya. setidak tidaknya tidaklah aku buta terus dengan benda alah ini. 

oleh kerana keterujaan aku terhadap kumpulan AAA ini meningkat secara mendadak. aku telefon zalikha. tanya lagu apa yang best-best. terus aku pergi melayari youtube. walaupun memang lembab semacam. so. harap kau layan la.

AAA-chewing gum

AAA-paradise

tergerak pula hati aku nak google tentang ahli kumpulan AAA ni. dan. walaupun sebenarnya aku cuma kenal nishijima takahiro je. 

okeylah. dalam banyak-banyak gambar. aku rasa ni yang cute.

dan secara tidak langsung aku telah tergoogle tentang atae shinjiro. macam pernah dengarlah nama dia. oh! lupa pula. zalikha selalu sebut-sebutkan juga. selingan bila dia cerita pasal nishi. dan aku suka dia ;)


comel kan :D

ehem. dakyah aku tentang mereka dah habis. harap kau semua layanlah video clip mereka ya.

yang benar.
amii afandi.

7 ulasan:

NaRuFiQ berkata...

bahaya ni kalo ko letak gambar si nishi ni....
ko telah menarik perhatian 'pengarang esei'...huhuh

Zalikha berkata...

Dakyah kite kira berjaya separuh,gagal separuh sbb...ko dah suka satu lagu jepun (ureshii!!^_^) tapi akhirnya ko tetap "biasa2" je terhadap nishi...tapi suka ATAE SHINJIRO! hontou bikkuri!

anyway,fateh suka giler bile dapat tau ko suke shinjiro.sabihah n fateh teruja giler tengok gamba shinjiro yg ko letak tu.asyik2 cakap:"WHOA~HENSEMNYEE SHINJIRO

Kite plak kat blakang buat muka mcm ni:"(=_=)"
"nape takde sape suka nishi?"

sayangnya...kita tak tau nape tak teruja tengok shinjiro.sbb senyuman dia tak buat kite senyum balik...hahaha

anyway,doumo arigatou gozaimashta sbb tulis pasal band yg kite suka sangat ni!! sangat gembira!!tak boleh nak kata mcm mana happynya kite!ehehe.walaupun takde sape nak nishi...kite akan jadi supporter dia yang mantap dan best!!hahaha

nishi-kun,shinpashinaides! watashiwa anata no chikara ni naritai (^_^)

Zalikha berkata...

hahahaha...boleh tahan panjangnya kite tulis kat atas tu.haish..tak bestnya kalau terexcited.hahaha
eh...ko dah tambah satu gamba shinjiro.bagitau kite nape ko suke shinjiro?

oh saje je nak gitau.hidaka (tukang rap) tu pelajar waseda university.hari tu gi jepun kite ada melawat waseda.tak sangka hidaka pun pernah menjejakkan kaki kat sana...ehehehe

misako yg kite tak suka tu plak pelajar tokyo women university (kalau tak salah la...).oh,misako penah berlakon kat citer ju on 2.hahaha

kite berharap nishi pun pelajar university..tapi dia lagi suka music academy bawah avextraxx...=_= hahaha

hmm..seronoknya ko ami dapat on mlm2.tym tu la ramai org ada kan?agaknya ada beza tak kalau kite chat ngan ko waktu mlm ngan siang kat alam maya ni?

amii afandi berkata...

syafiq : pengarang esei telahpun mengaran sebuah esei.haha.

amii afandi berkata...

zalikha : kitaorang (aku, fateh dan sabihah) boleh menubuhkan shinjiro fc. huhhuh.<3

kenapa aku suka shinjiro?
sebab dia nampak cool. lepas tu malu-malu. hehe. hah. mata dia sepet;)

misako tu merosakkan kumpulan AAA ni la. macam gedik je.

Zalikha berkata...

KIte pun rasa misako tu perosak.tapi dia,nishi ngan naoya penyanyi utama =_=

alaaa...kite nak buat nishi's fan club ngan sape?ahaha

amii afandi berkata...

kalau kau buat nishi fc. aku join sekali.aku masuk dua2. hahah